Farvepaletgenerator

Få en farvepalet fra et billede på et øjeblik. Klik derefter på hver farve for at få vist dens hex-kode, så du kan bruge præcis den farve i dit næste design.
color-palette

Brug vores farvevælger til at omsætte din farvepalet til handling

Det er nemt at ændre farven på tekst, grafik og baggrunde, så den passer til enhver anden farve i dit design. Du skal bare tage den ønskede farve med pipetteværktøjet og derefter klikke for at anvende den.

color-palette

Skab unikt indhold

Prøv Shutterstock Create

Det er nemt at ændre fotofarver

Har du brug for at ændre enkelte farver i dit billede og holde resten som det er? Vi støtter dig – brug vores værktøj til farveskift.

color-palette

Lad dig inspirere af disse luksuriøse farvekombinationer

color-palettecolor-palette
color-palettecolor-palette
color-palettecolor-palette
color-palettecolor-palette

Trænger du til flere trendy farver? Se vores samling med 101 farvepaletter

Få hvert billede til at stråle

Prøv Shutterstock Create

Få et godt indblik i farver i design

small-image-brand-kit-blog-hero

Announcing the Small Business Brand Kit

Have an amazing small business idea but don’t know where to start? We’ve got the guide for you!

Screen Shot 2022-11-10 at 3.11

Den komplette guide til farver i design

Lær alt, hvad du skal vide om at bruge farve i design. Oplev farveteori, betydningen af farver og farvemetoder, der kan hjælpe dig med at vælge den rette palette til dit arbejde.

Screen Shot 2022-11-10 at 3.11 1

Betydningen af farver fra kulturer i verden

Kulturel baggrund er en stor faktor, når det handler om, hvordan folk opfatter farver. Lær temaerne og nuancerne at kende, så dine farvevalg er styret af information og ikke udelukkelse.

Rediger dit foto med farveværktøjer og meget mere

Prøv gratis fotoredigering og designværktøjer i Shutterstock Create. Brug blændende filtre, tilføj tekst og grafik, skru op for stilen – den kreative verden ligger åben for dig.

Redigér billede
color-palettecolor-palettecolor-palette

Svar på dine spørgsmål om farver


Hvad er en farvepalet?

En farvepalet er simpelthen en række farver. Inden for grafisk design er en farvepalet med til at definere et brandudtryk eller udseendet af et bestemt projekt eller en kampagne. En farvepalet kan forsøge at fremkalde en stemning, en følelse eller en designretning som f.eks. fed, autoritativ, fræk, moderne eller romantisk. "Farvebetydninger" er kulturelt specifikke associationer, der ligger til grund for mange af disse valg.


Hvordan laver jeg en farvepalet?

Først skal du finde nogle idéer om de følelser og kvaliteter, som du gerne vil have, at dine farver skal fremkalde. Du kan derefter vælge dine farver efter tonalområde (mellemtoner, pastelfarver osv.) eller ved at bruge farvehjulet til at vælge farver i henhold til analoge, komplementære og triadiske farveskemaer. Afhængigt af hvor omfattende dit brand er, kan du oprette en palet, der også omfatter primærfarver og sekundære farver. Du kan også tage udgangspunkt i et fotografi og uploade det til en farvepaletgenerator for at udtrække farvekoder for de fremherskende farver i det. Endelig kan du bruge en skabelon til en farvepalet til at gemme og dele dine valgte farver.


Hvordan bruger jeg en farvepalet, når jeg først har en?

Det smukke ved at vælge din farvepalet på en målrettet måde er, at det er meget nemt at gentage de nøjagtige farver, når du senere skal skabe designelementer. En god farvepalet angiver farvekoder for hver enkelt farve – der findes et par standardsystemer til farveidentifikation (RGB, HSV, CMYK og HEX), men til digitale medier er HEX det mest almindelige system. Indlæs HEX-farvekoderne i farvevælgerværktøjet i Shutterstock Create hver gang du redigerer en grafik, baggrund eller tekst på et billede, og du vil implementere din farvepalet perfekt.