sunset

Gennemse millionvis af royaltyfri billeder

Med millionvis af royaltyfri billeder i vores katalog, og flere tilføjet hver dag, vil du helt sikkert finde det perfekte billede eller den perfekte grafik til dit næste projekt på Shutterstock. Hele vores samling af billeder er royaltyfri, hvilket betyder, at du kan bruge dem til så at sige alle formål uden at skulle betale et gebyr, hver gang du bruger billedet.

Har du brug for et iøjnefaldende billede, som du kan bruge igen og igen på tværs af flere platforme? For lovligt at gøre dette, har du brug for et royaltyfri billede. Shutterstock har, hvad du har brug for. Takket være tusinder af bidragsydere, der regelmæssigt tilføjer deres billeder til vores bibliotek, er Shutterstock det bedste sted at finde royaltyfri fotos, illustrationer, vektorer og andet. Med mere end 150 omhyggeligt kuraterede billedkategorier og underkategorisider, som du kan gennemse, vil du helt sikkert opdage, at de kreative muligheder er uendelige her.

Ofte stillede spørgsmål om royaltyfri billeder


Hvad er billedkategorier?

Med vores billedkategorisider har Shutterstock forudset dine billedbehov. Tænk på hver billedkategoriside som et kurateret museum med et rigt visuelt indhold. Du kan finde fotos, vektorer og illustrationer, der egner sig perfekt dit næste kreative projekt. Med alt fra "Kunst" til "Teknologi" og alt derimellem gør Shutterstocks billedkategorisider det nemt og hurtigt for dig at fokusere din billedsøgning. Brug for et aktuelt billede? Gå til billedkategorisiden "Redaktionelt". Her finder du billeder i høj kvalitet fra nyhederne og nylige aktuelle begivenheder. Leder du efter noget lidt mere tidløst? Tag et kig på billedsamlingen "Vintage". Underkategorisider såsom "Retro-stilarter" og "Antikviteter/samlerobjekter" gør det meget nemmere at finde dit perfekte billede. Mange billedkategorisider indeholder også gode råd til, hvordan du bedst integrerer den type billede på dit websted, sociale medieplatforme og andet.


Hvad er royaltyfri billeder?

Udtrykket "royaltyfri" beskriver visse typer af intellektuel ejendom såsom billeder, som man kan bruge uden at skulle betale nogen licensafgifter. Og hvad er det helt præcist, at licensafgifter er? Når det drejer sig om ophavsretligt beskyttet materiale, skal man typisk betale tilbagevendende betalinger eller en procentdel af indtjeningen fra sådant materiale til skaberen eller ejeren af den intellektuel ejendomsret. Disse betalinger kaldes licensafgifter. Hvis du planlægger at bruge billeder på dit websted eller sociale mediekanaler, er det afgørende kun at vælge dem, der er royaltyfri. Ellers skal du betale licensafgifter til ejeren af den intellektuel ejendom. Hvis du ikke betaler licensafgifter, kan det føre til juridiske konsekvenser for at have brugt ophavsretligt beskyttet materiale uden tilladelse. Takket være Shutterstock behøver du dog aldrig at spekulere på det. Alt vores indhold er royaltyfri. Shutterstock yder en retfærdig kompensation til sine bidragsydere, så du kan bruge de royaltyfri kvalitetsbilleder, som du ønsker det, når først du har betalt et engangsgebyr.


Er royaltyfri billeder og billeder uden ophavsret det samme?

Nej, royaltyfri billeder og billeder uden ophavsret er ikke det samme. Der er nogle vigtige forskelle, som brugere af billeder bør være opmærksomme på. Når det drejer sig om royaltyfri billeder, skal brugeren foretage en indledende betaling. Når denne betaling har fundet sted, kan billedet bruges flere gange, uden brugeren behøver at betale yderligere eller løbende gebyrer. Den originale skaber af indholdet, eller licensgiver, fastholder retten til billedet, mens personen, der betalte det indledende gebyr, bliver licenstager. Billeder uden ophavsret er derimod en del af det offentlige domæne. Det vil i bund og grund sige, at brugerne kan bruge billedet, som de vil. Det er ikke nødvendigt at anerkende eller betale til den oprindelige skaber af indholdet. Du kan ikke blive udsat for juridiske konsekvenser, når du bruger billeder uden ophavsret, fordi der ikke er en enkelt person, der kan kræve enerettighederne til et givent billede.


Hvor kan jeg få gratis royaltyfri billeder?

Shutterstock har et antal gratis billedsamlinger, der indeholder royaltyfri billeder, som du kan bruge. Du kan finde links til sådanne samlinger nederst på nogle af billedkategorisiderne. Hvis du for eksempel gennemser siden "Abstrakt", kan du se et rødt link til "Download gratis billeder". De fotos med høj opløsning, vektorer og illustrationer, der er til rådighed i disse gratis samlinger, tilbyder en lille smagsprøve på det mangfoldige udvalg i vores komplette samlinger. Hvis du finder et Shutterstock-billede, du er vild med, men som ikke er en del af en gratis samling, kan du prøve din gratis prøveperiode. Du skal bare gå til vores prisside og vælge den årlige plan med ti billeder pr. måned. Indtast rabatkoden PICK10FREE ved kassen. Herefter kan du downloade ti billeder efter eget valg, og den første måned er gratis.


Hvordan kan jeg finde kvalitetsbilleder til mine projekter?

Med Shutterstocks kraftige søgemaskine har det aldrig været lettere at finde kvalitetsbilleder til dine projekter. Indtast dit nøgleord i søgefeltet, og gennemse de omfattende resultater, der vises. Hvis du finder de millionvis af billeder en smule overvældende, kan du hurtigt indsnævre dine søgeresultater ved at bruge filtreringsmulighederne. Angiv den type billede, du ønsker (foto, vektor eller illustration) ved at klikke på dropdown-menuen ved siden af søgefeltet, hvor der står "Alle billeder" til at starte med. Du kan også vælge billedets retning (vandret eller lodret) og den farve, du ønsker skal være fremtrædende på billedet. Hvis du er på udkig efter et billede med mennesker, kan du klikke på filtreringsmuligheden "Med mennesker". Du kan angive yderligere specifikationer ved at vælge din foretrukne alder, etnicitet, køn eller antallet af mennesker i filtreringsmulighederne. Med så mange filtre til rådighed finder du helt sikkert det perfekte billede til dit projekt på ingen tid.

Gennemse populære royaltyfri billeder